Fenix

laag: 8x 21cm

midden: 6x 13cm

hoog: 5x25mm domes - Vifa D26NC 05-06

3-weg aktief systeem, symmetrisch en dipool

 

scheidingsfilter: 6 dB/octaaf - faselineair

ingebouwde versterker: 150 Watt Rms

scheidingsfrequentie: 70 en 8000 Hz

impedantie: 8 Ohm

Q-factor: 0,5

belastbaarheid: 100W continu, 1000W (0,5 sec)

frequentiebereik: 15-40.000 Hz

afmetingen hxbxd: 200x35-70x2-50 cm

gewicht: 75 kg

gebouwd van 1993-heden

 

tekst fabrikant:

 

De Fenix is ontworpen om de maximale relatie tussen de opname - en weergaveruimte te bewerkstelligen. Daarvoor zijn een aantal voor muziekreproductie nogal ongebruikelijke en voor velen onmogelijk geachte paden bewandeld.

Een en ander heeft geresulteerd in een aantal technische eigenschappen die met dynamische luidsprekers tot nu toe nog niet in de huis(muziek)kamer gerealiseerd konden worden. Dichter bij de benadering van de neutrale en realistische weergever kwam tot op heden in deze klasse niemand.  

Vanaf het begin van de ontwikkeling van de 'Fenix' was het uitgangspunt dat deze niet belemmerd zou mogen worden door de prijs. De 'Fenix' bevat 19 geavanceerde, door de toepassing per definitie resonantieloze, eenheden die zorgvuldig in een geavanceerde behuizing met een bijzondere schoonheid zijn geplaatst.

De belastbaarheid van de 'Fenix' is een, voor in huiskamers, theoretische grootheid geworden. Ook is de 'Fenix' met zeer kleine (b.v. buizen) versterkers uit te sturen. De 'Fenix' wordt optimaal aangepast aan de weergave-ruimte.

De 'Fenix' is Translators beste vertaler, in staat het versterkersignaal simultaan in muziek om te zetten.

Translator's Fenix is identiek aan muziek.